Weekendje in Auvergne

Op zoek naar tips om uw bezoek aan Vulcania aan te vullen? Hieronder een aantal ideetjes voor bezienswaardigheden waarmee u uw bezoek aan Vulcania kunt uitbreiden:

Weekend-formule 'Emotions Volcans'

pariou-et-puy-de-dome-800x600-313
Wilt u graag een paar dagen in een vulkanische omgeving doorbrengen, midden in de prachtige natuur van het gebied van de Chaîne des Puys? Bekijk onze tips met alle bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een vakantie in Auvergne:
 • Vulcania – Geen betere plaats dan Vulcania om op een leuke manier wijzer te worden, een spannende belevenis vol nieuwe ontdekkingen! Het park heeft talloze activiteiten op het programma staan, om van alles te leren over de vulkanen in Auvergne en elders in de wereld (entreeticket voor het Park inbegrepen in een reservering van een all-informule).
 
 • Het natuurgebied Parc naturel des Volcans d'Auvergne– Maak een tussenstop bij het Maison du Parc des Volcans d'Auvergne, partner van Vulcania, en trek eropuit in de prachtige natuur van het grootste Parc naturel in Frankrijk. In het Maison du Parc krijgt u persoonlijke tips voor wandelingen en uitstapjes in de verschillende natuurgebieden van het Parc. Tijdens uw reservering van een Vulcania-formule kunt u een bon selecteren waarmee u een gratis setje met 5 ansichtkaarten krijgt met de prachtige vulkaanlandschappen van Auvergne.
 
 • Toeristentreintje Panoramique des Dômes– Ga met de elektrische tandradbaan naar de top van de Puy de Dôme, waar u een adembenemend uitzicht hebt over Clermont-Ferrand, de Chaîne des Puys en het Massif du Sancy. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de overblijfselen van de tempel van Mercurius, het grootste heiligdom in dit berggebied ten tijde van de Gallo-Romeinse periode. U kunt uw ticket voor het treintje Panoramique des Dômes  samen met het entreeticket voor het Park kopen, op het moment dat u uw all-informule reserveert.
 • Volvic – Bezichtig de voormalige steengroeven van Volvic, de Grotte de la pierre de Volvic, waar u in de onderaardse gangen alles te weten komt over de zwarte steen die hier in de regio rond Clermont sinds de 13e eeuw werd gewonnen. Daarnaast vindt u in het informatiecentrum Espace information des eaux de Volvic een keur aan informatie over de hele weg die het mineraalwater Volvic aflegt, van de bron tot de fles.
 
 • Volcan de Lemptégy - Ga helemaal op in het landschap van deze 30.000 jaar oude vulkaan, die je te voet kunt bereiken, of met een treintje (aanvullende bezichtiging bij Vulcania).
 
 • Puy Pariou en Puy des Goules – Deze twee perfect gevormde kraters bieden prachtige uitzichten over de Chaîne des Puys en Clermont-Ferrand. Midden in beide kraters is het heerlijk picknicken met het hele gezin.

Weekend-formule 'City Découvertes'

clermont-ferrand-cathedrale-800x600-314
Wilt u graag Clermont-Ferrand en omgeving verkennen? Hieronder een aantal ideeën voor bezienswaardigheden die u niet mag missen bij een bezoek aan de historische hoofdstad van Auvergne:
 • Vulcania – In Vulcania komt u niet alleen alles te weten over vulkanen, maar ook over de Aarde in het heelal en over allerhande natuurverschijnselen, aan de hand van talloze ludieke activiteiten, vol spannende verrassingen voor het hele gezin! Het park is ideaal gelegen op iets minder dan 15 minuten van Clermont-Ferrand. (Het entreekaartje voor het Park is inbegrepen bij de reservering van uw all-informule)
 
 • Aventure Michelin – Laat u in het meer dan 2000 m² tellende L'Aventure Michelin de boeiende geschiedenis vertellen van dit enorme, innovatieve bedrijf! U kunt uw ticket voor L'Aventure Michelin  samen met het entreeticket voor het Park kopen, op het moment dat u uw all-informule reserveert.
 
 • ASM experience – Kom alles te weten over de boeiende geschiedenis van de rugbyclub van Clermont-Ferrand, met onder andere een kijkje achter de schermen tijdens een rondleiding door het stadion. U kunt uw entreetickets voor ASM experience tegelijkertijd met uw Vulcania-tickets bestellen, tijdens de reservering van uw all-informule.
 
 • Plateau de Gergovie – Het Plateau de Gergovie, op zo'n 20 minuten van Clermont-Ferrand, biedt een indrukwekkend uitzicht over de historische hoofdstad van Auvergne, het Massif du Sancy en de Chaîne des Puys. Maar op het Plateau de Gergovie neemt u bovendien een duik in de geschiedenis. Want in 52 v. Chr. leed Julius Caesar hier een zware nederlaag tegen de Galliërs, aangevoerd door Vercingetorix. Beleef deze slag opnieuw in de meer dan 600 m2 tellende, spannende en interactieve expositieruimte van het archeologisch museum Musée Archéologique de la Bataille.
 
 • Kathedraal Notre-Dame-de-l ’Assomption – Bij een bezoek aan de stad mag deze kathedraal niet ontbreken, symbool van Clermont-Ferrand, opgetrokken uit 'trachyandesiet', het beroemde gesteente uit deze streek, ook wel 'pierre de Volvic' genoemd.
 
 • Basiliek Notre-Dame du Port – Deze basiliek uit de 12e eeuw is een prachtig gebouw, dat sinds 2 december 1998 is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, dat u absoluut gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Clermont-Ferrand.
 
 • Riom – Maak van uw bezoek aan Auvergne gebruik om de stad Riom te ontdekken, op 30 minuten van Clermont-Ferrand. Een greep uit de meest geliefde bezienswaardigheden in de voormalige administratieve hoofdstad van de Terres royales d'Auvergne (toen dit gebied deel uitmaakte van het kroondomein van de Franse koningen): de Tour de l'Horloge, het Musée Régional d'Auvergne, het Musée Mandet, de Église Notre-Dame du Marthuret en de Sainte-Chapelle.