De 3 thema's van het park

Kom al spelenderwijs alle geheimen te weten op het gebied van vulkanisme

animations-volcans-800x600-349
Ontdek de fascinerende wereld van de vulkanen, met onze dynamische animaties (Awakening of the Giants of Auvergne, Sacred Volcanoes, Abyss Explorer...) en wetenschappelijke animaties, met de vulkaanworkshops. Met de film 'Regards sur les volcans' (Volcano Insights), geprojecteerd op een megascherm van 415 m², reist u langs actieve vulkanen overal in de wereld.

> Ontdek alle animaties op de vulkanen

Trotseer de krachten van de natuur!

animations-phenomenes-naturels-800x600-347
Vulcania neemt u mee op een ontdekkingstocht dwars door allerhande aardse, atmosferische en mariene natuurverschijnselen: aardbevingen, orkanen... om zo deze krachtige uitingen van de natuur beter te begrijpen. U kunt uw kennis testen met de animatie 'Terre en colère' en alle te weten komen over aardbevingen met de tentoonstelling 'Séismes', die u zelf kan bezichtigen of onder begeleiding van een wetenschappelijke gids. De kracht van de elementen is ook te zien in de film 'Ouragan' (stem van Romane Bohringer en muziek van Yann Tiersen) geprojecteerd op het megascherm.

> ​Ontdek alle animaties over natuurverschijnselen

Trek eropuit om het universum te veroveren!

animations-espace-800x600-348
Voor een beter inzicht en begrip in onze planeet zullen we het ook hogerop moeten zoeken. Ga tijdens een vrije bezichtiging of met de assistenten van professor Yapadrisk op ontdekking uit om ons zonnestelsel te verkennen en alle geheimen van de blauwe planeet in 'Machine Terre', en bekijk de aarde vanuit de lucht in gezelschap van een wetenschappelijke gids tijdens een sessie van 'Planète dévoilé'.
Nieuw in 2023: Verken de grenzen van het universum in het grootste planetarium van Frankrijk! 6 nieuwe attracties om alle geheimen van het Internationale Ruimtestation te ontdekken, onze sterrenhemel te ontcijferen, over de andere planeten in het zonnestelsel te vliegen...

> ​Ontdek alle animaties op aarde in de ruimte