Slimme tips

Lees deze tips om uw dag voor te bereiden en het beste uit uw bezoek te halen.

 • Hoe ver is het van Clermont-Ferrand naar Vulcania?
  Vanuit Clermont-Ferrand is het zo'n 15 km tot het Park Vulcania. Reken op een rit van ongeveer 20 minuten.
 • Welke bezoekdagen moet u kiezen?
  In de zomermaanden zijn zaterdag en zondag de rustigste dagen. In de zomer zijn de drukste dagen in het algemeen dinsdag, woensdag en donderdag. Tijdens het hemelvaartweekend is vrijdag de drukste dag.
 • Hoeveel tijd heb ik nodig voor mijn bezoek aan Vulcania?​Vulcania raadt u aan om minstens 1 dag te besteden om het park te verkennen als u er optimaal van wilt profiteren: gemiddeld duurt het bezoek meer dan 6 uur.
  Het is mogelijk om het park overdag te verlaten: vraag als u het park verlaat om een stempel op uw pols om later op de dag terug te kunnen komen. Tijdens de zomerperiode of op feestdagen is het beter om uw bezoek over 2 dagen te organiseren.
 • Hoe organiseert u uw bezoek ter plaatse?
  Vulcania hoeft niet in een vaste volgorde te worden bezocht. U bent dus vrij om uw dag in te delen en te kiezen in welke animaties u op welk moment zin hebt. Op de website en de Vulcania-app vindt u bezoekerstrajecten om u inspiratie te bieden. Bij aankomst in het park krijgt u een gratis bezoekersprogramma (met de tijden van alle animaties).
  De receptiemedewerkers van het park staan tot uw beschikking om u te adviseren bij de organisatie van uw bezoek. Op drukke dagen is het raadzaam om hen om advies te vragen.
  Vulcania biedt een inleidende rondleiding van 1 uur aan om de geschiedenis van Vulcania en de architectuur te ontdekken en een overzicht te krijgen van wat het park allemaal omvat. De rondleiding is bovendien handig om meteen wegwijs te geraken in het park. Rondleiding met toeslag (3,50€/persoon), samen met uw all-informule online reserveren, of ter plaatse bij aankomst.
 • Kan ik ter plaatse eten?
  Vulcania biedt verschillende horecagelegenheden met een gevarieerd aanbod van sandwiches tot een brasserie.
  Het park biedt geen avondmaaltijden aan, behalve tijdens de zomeravonden.
  Op drukke dagen, eet je een slimme lunch buiten de spits. De cafetaria en de Brasserie zijn geopend van 11.30 . tot 15.30 u. In de snackbars kunt u van opening tot de sluitingstijd van het park terecht voor allerhandje broodjes.
  Het is ook mogelijk om te picknicken in het park, op de speciale picknickplaatsen (overdekte ruimte en schaduwrijke picknickplekken buiten).
 • Vanaf welke leeftijd is het park interessant voor kinderen?
  Vulcania is toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar: er zijn talloze activiteiten speciaal voor kinderen. Het Drakenbos (Forêt des dragons), de animatiefilm 'Mission Vulcania: opération sauvetage' (Reddingsactie Vulcania), de Cité des enfants (met activiteiten voor kinderen vanaf 3 jaar), het Maison de Pitoufeu, de Galerie Pitoufeu, de Geiser en de Speeltuinen zijn stuk voor stuk activiteiten die toegankelijk zijn voor onze jongste avonturiers. Om de meeste activiteiten te begrijpen en te waarderen is 6 jaar een goede leeftijd, omdat je voor sommige activiteiten een bepaalde lengte moet hebben, voor een optimale veiligheid en comfort voor iedereen.
 • Mag ik met een huisdier komen?
  Dieren zijn niet toegestaan in het Park, behalve honden die een gehandicapte begeleiden. Als u met een huisdier komt, moet u hem in de auto laten. Zeg dit duidelijk op de parkeerplaats, zodat de receptiemedewerkers u een schaduwrijke plaats kunnen aanwijzen.
  Let op: het weer verandert zeer snel op 1000 meter hoogte, dus het is raadzaam om regelmatig naar uw auto te komen om uw huisdier mee uit te nemen en te drinken te geven.
 • Wat zijn de regels voor de parkeerplaats?
  De parkeerplaatsen en kassa's sluiten 2 uur voor de sluitingstijd van het park.
  De parkeerplaatsen van Vulcania zijn gratis. Het is raadzaam om de naam van uw parkeerplaats en de letter van de laan waar uw auto staat te noteren. Schrijf het op het bezoekersprogramma dat u krijgt!
  Parkeren is alleen toegestaan tijdens de openingstijden van het Park.
  Vulcania heeft een serviceplaats voor campers. Op deze pagina vindt u alle informatie.
 • Hoe kleed je je het beste aan?
  Vulcania ligt op 1000 m hoogte. Het weer kan overdag snel omslaan, met temperatuurverschillen die van 's ochtends tot 's avonds meerdere graden kunnen bedragen.
  Om de zomeravonden bij te wonen: vergeet niet om warme kleding mee te nemen.
  De grote geiser is een ruimte waar kinderen lekker kunnen rennen en in de fonteinen spelen: zorg voor een extra setje droge kleren.
 • Kan ik op dagen met slecht weer komen?
  Vulcania bestaat voor tweederde uit ondergrondse ruimtes: hier ben je beschermd tegen de regen en blijft het koel als het buiten warm is!
  Wie volop wil profiteren van de 57 hectare buiten, kan echter het beste komen op een dag met mooi weer.
 • Is het park veilig?
  Vulcania is een park met het Securi-keurmerk dat de veiligheid van zijn bezoekers vooropstelt.
  Bij de ingang van het park worden er tassencontroles uitgevoerd, om te verhinderen dat er voorwerpen het park in komen die gevaarlijk kunnen zijn voor ons publiek (scherpe voorwerpen, glazen voorwerpen, stompe voorwerpen enz.). Om dezelfde reden zijn ook alcoholische dranken op de site verboden.
  Breng dergelijke artikelen niet mee naar het park. Indien nodig kunt u ze in uw auto laten liggen om ze op de parkeerplaats te gebruiken (op elk moment van de dag kunt u naar de parkeerplaats en terug het park in met een stempel).